september 24, 2008

Skräckfilm.

Jag vet inte varför jag utsätter mig själv för att titta på skräckfilm. Jag kan vara den räddaste personen du känner. Jag vet att min eh, tuffa yta säger nåt annat, men skrapa lite på fasaden så kommer du hitta en Lille Skutt i fosterställning när det vankas skräckfilm.

Förut kunde jag faktiskt erkänna att jag inte ville titta på sådana filmer. Men med tiden har jag bilvit oförtjänt kaxig, jag har ju trots allt sett (läs: suttit bakom en kudde och sms:at) minst två skräckisar sen i februari.

I lördags var det dags igen. Jag och Tove och Matilda zappade mellan olika kanaler och fastnade på femman där Vince Vaughn struttade runt i tajt polotröja. Erik upplyste oss om att det var nyinspelningen av "Psycho". Mina ögon spärrades upp när jag hörde det. Jag blev lite torr i munnen. Harklade mig och försökte med ett lite tafatt "Öj, det är ju Beck (för hundrafemtielfte gången) på TV4plus.

Men sen kom den där kaxigheten tillbaka. Jag menar hallå? Vince Vaughn, det är ju en rolig snubbe, en sån där riktig mysgubbe. Han har ju tom varit tillsammans med Jennifer Aniston! Inte kan han väl spela otäck!? Det här skulle ju bli en baggis, en sketen nyinspelning från -98. HA! Jag skrattar Hitchcock i ansiktet!

Men ju längre filmen fortgick desto mer började jag förbanna mig själv. Först för att jag inte tog över fjärrkontrollen och sedan för att jag inte har lika lätt som Matilda för att somna så jag slapp se skiten. Varje gång hon snarkade till eller Simba släppte av en högljudd fis från hans plats på golvet hoppade jag fem meter upp i luften.

Tove gjorde också sitt bästa för att skrämma mig. Men på det medvetna planet. Skrek "WOOOUUÄÄH" och "BÖÖH" och där satt jag och hoppade upp och ner i soffan som en vitrysk gymnast på uppåttjack och önskade död åt Vince Vaughn och en ändelse till filmen.

JENNIFER!? Vad såg du någonsin hos Vaughn? Okej, att du har världens snyggaste hår, men din smak vad gäller män är under all kritik.

Jag körde hem till Klutmark i mörkret, där gatlamporna släcks kl.00. Visade sedan prov på oanad snabbhet när jag löpte som en jagad gasell in från garaget. Låste dörren på två röda och var sedan tvungen kolla minst tre gånger så att den verkligen var låst. Som en rituell avslutning innan läggdags så var jag tvungen att råka tappa lypsylet på golvet så att jag skulle kunna kolla under sängen utan att rörelsen skulle vara onaturlig.

Aldrig mer skräckfilm. Och Vince, du har bränt dina skepp för all framtid...

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha, vad har jag missat nu angående JP/jack? :P

Anonym sa...

hahaha:D Jag har en otrolig talang,att somna framför tv:n! Men nästa gång vi ser film blir det inte en skräckis och jag ska hålla mig vaken!!!:)
/TILDA