augusti 25, 2008

En fest.

Efter en städsession som varat i snart ett dygn börjar jag komma på benen igen. Festen var super och tack för hjälpen till alla i kommitten, JP, Johanna, Anna och Tea.

De första gästerna anlände på cykel. Hugo imponerade kanske mest efter 4 mil på hojen från Östanbäck. Sedan droppade gästerna in allt eftersom aftonen började övergå i kväll. Vissa hade grundat på Dallas för säkerthets skull. Vissa hade med sig rostbiff och vissa var rutinerade och hade kräftstjärtar i burk med sig. Vi var dock många som gav oss i kast med de kloförsedda skaldjuren som inte var lätta att skala, manualen till trots. Ronny lyckades dock visa prov på optimal sugteknik. Mycket verkstad, lite mat.

Snapsvisorna höll igång och höll oss varma. Lekledaren Tea tog över kommandot efter middagen och lurade ut alla på gräsmattan. Det skulle fnysas Djungelvrål, spottas långfil, frågesportas, bära människor på ryggen och leka irländsk julafton. Många gröna knän blev det innan lekarna var slut. Många skratt. Mycket fusk.

Rabarberpaj och vaniljsås, signerad Anna till efterrätt. Några tyckte dock att det var roligast att ha vaniljsåsen i ansiktet istället. Fler människor droppade in. Fler snapsar sjöngs in. Det doftade angenämt av kräftspad och öl.

Kvällen övergick i natt. Stekpannor hittades under bron. Pojkar och flickor utmanade ödet och satt på balkongräcket och rökte. Kvällen övergick i morgon och den angenäma doften övergick till mindre angenäm. Cykelgänget red hemåt. Jack i bara kalsonger och jacka. Någon förvånad?

Kräftskivan kändes som en stor avskedfest. Nu blir det höst och folk fortsätter studera, åker till Umeå och Uppsala. Folk börjar studera. Folk åker till Tyskland, Norge och Malta. Och till Stockholm. Och vissa stannar kvar ett tag till. Själv vet jag inte alls vad jag ska göra. Det löser sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

anna och jag tog en lunch utan dig idag. vi tänkte att de var bäst att låta dig sköta ditt med städande och sådant...hum.
men vi tänkte ta en remake någon afton i veckan. inte torsdag dock. men någon afton.

/plutten

maria sa...

det var det fräckaste! men hey, ingen fara, pga detta har golven i klut aldrig glänst lika mycket som nu. jag är taggad på remake. vi hörs!

puss.

Anonym sa...

Vilken toppenkrönika Maria!

Kräftsaft var gott. Lekarna var verkligen toppen. När natten kom - "och pojkar och flickor utmanade ödet på räcket" som du skriver - blev polacken trött, letade efter en sovplats och minns inte mer.

Känns tryggt att veta att även du stannar i staan - eller gör du det??

maria sa...

Hmm, vette tusan om jag stannar i stan. Jag och Johanna har sökt en massa jobb i Götebååårg, men vi får se vart vi hamnar. Skönt att veta att du är kvar i staden om vi blir kvar iaf =)